Första dagen på Välfärdskonferensen 2019

Välfärdskonferensens första dag präglades av omvärldsanalys, integration, klimatet och sång. Konferensen är en mötesplats för de skånska kommunledningarna och det fanns goda möjligheter för nätverkande och att få mer kunskap om Kommunförbundet Skånes verksamhet i den angränsande mässan.

Efter inledning av ordförande Kent Mårtensson tog moderatorn Kattis Ahlström över. Folke Rydén var första talare och han pratade under rubriken ”Trump, världen och vi.” Folke tog oss med på sin livsresa men talade även om hur omvärlden förändrats under åren och hur viktig klimatfrågan är.

Azita Shariati pratade om förändringar som elefanten i rummet, att vi generellt tycker om förändringar men kanske inte när det gäller oss själva. Hon pratade även om vikten av ledarskap under förändringar och att man som ledare alltid måste kunna svara på varför förändringen sker.

Sofia Nilsson från Centerpartiet var talare nummer tre. Hon pratade om den nya riktningen i svensk välfärdspolitik, vinster i välfärden har bytts ut mot diskussion om kvalitet. Hon pratade även om den nya primärvårdsreformen.

”Partierna på kanterna är de som vann valet, men det är partierna i mitten som styr regeringen”
Göran Eriksson pratade om vem som vann valet, att man inte brukar behöva göra det i Sverige, men att vi nu måste vi prata om det.

Karolina Skog, ekonomisk politisk talesperson för Miljöpartiet talade om sin nya roll, vilka steg den nya regeringen ska ta och vilka samarbetsformer som regeringen måste hitta.

Publicerad:

Sidansvarig

Johannes Nilsson

Skriv en kommentar