En utblick i vår omvärld på Välfärdskonferensen 2019

Välfärdskonferensens andra dag innehöll en blandning mellan en utblick i vår politiska omvärld och en inblick av den nationella politiken. Dessutom drogs kopplingar till den lokala politiken av Lars Stjernkvist (S), som menar att riksdagen har mycket att lära från kommunpolitiken.

Först ut på scen under Välfärdskonferensens andra dag var Elisabeth Svantesson, ekonomisk politisk talesperson för Moderaterna. Elisabeth Svantesson talade om Sveriges långsiktiga utmaningar och vilken politik som krävs för att hantera dessa.

– Vi måste kunna lösa akuta problem samtidigt som vi jobbar långsiktigt, säger hon.


Kattis Ahlström och Elisabeth Svantesson (M). Foto: Kommunförbundet Skåne

Kristina Kappelin, journalist och författare, gav deltagarna en lägesrapport om det politiska och ekonomiska läget i Italien samt deras politiska ställning till EU.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristina Kappelin. Foto: Kommunförbundet Skåne

Lars Stjernkvist (S) är före detta riksdagsledamot som numera är kommunstyrelsens ordförande i Norrköpings kommun. Han gick den ovanliga vägen genom politiken; han började sin karriär i riksdagen och fortsatte sedan till kommunen. Lars Stjernkvist listade fördelar med vad den nationella politiken kan lära av den lokala politiken, bland annat vikten av att prata med varandra och att resultatet är viktigare än retoriken.


Lars Stjernkvist (S). Foto: Kommunförbundet Skåne

Sist för dagen fick vi besök av Rikard Larsson (S), skånepolitikern som idag är riksdagsledamot.

Moderator Kattis Ahlström och Kent Mårtensson, ordförande Kommunförbundet Skåne, avslutade Välfärdskonferensen med önskningar om ett fortsatt bra och framgångsrikt samarbete i Skåne.

Nedan kan du se korta intervjuer med samtliga föreläsare från dag två.

Elisabeth Svantesson (M)

Kristina Kappelin

Lars Stjernkvist (S)

Rikard Larsson (S)

Publicerad:

Sidansvarig

Hanna Nordehammar

Skriv en kommentar