Kommunförbundet Skåne söker utvecklingsledare för ASI och missbruk/beroende

Tjänsten är placerad inom avdelningen Hälsa och social välfärd och uppdraget inom ASI och missbruk/beroende bedrivs som ett samverkansuppdrag tillsammans med 32 skånska kommuner.

Kommunförbundet Skåne är de 33 skånska kommunernas intresseorganisation. Vi arbetar på uppdrag av kommunerna med intressebevakning, samverkan och utveckling av kommunernas verksamhet. Vi utgår från kontoret i centrala Lund men har hela Skåne som verksamhetsområde.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att driva intressebevakning och utvecklingsfrågor gällande ASI-metoden och inom missbruk- och beroendeområdet genom att:

  • till både chefer och medarbetare, organisera utbildning samt ge stöd och handledning till både nya och gamla användare av ASI-metoden
  • ge stöd och handledning till kommuner i fördjupad användning av information på både klient- och gruppnivå från ASI-intervjuer
  • samverka med nationella, regionala samt lokala aktörer på området såsom Socialstyrelsen, SKL, Region Skåne, Länsstyrelsen m.fl.
  • vara kommunerna behjälpliga i arbetet med samordning av IT-stöd samt regional och nationell statistik
  • utveckla samverkan mellan den kommunala missbruksvården och andra vårdorganisationer som använder ASI
  • driva utvecklingsarbete inom området missbruk och beroende utifrån de skånska kommunernas behov och önskemål

Som Kommunförbundet Skånes representant leder du nätverk och anordnar utbildningar. Du kommer att ha möjlighet att påverka och utforma tjänsten i nära dialog med en styrgrupp bestående av representanter från kommunerna och Kommunförbundet Skåne och därigenom kunna driva utvecklingen gällande ASI-metoden och missbruks- och beroendefrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning, är utbildad i ASI-metoden och har erfarenhet av att arbete med metoden inom socialtjänst i den kommunala sektorn. Du ska också ha bred erfarenhet av arbete med missbruk och beroendefrågor.

Vi utgår ifrån att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt har goda generella IT-kunskaper. Därutöver förväntar vi oss att du är serviceinriktad och har god social förmåga, är målinriktad och ansvarstagande, noggrann och strukturerad. Du ska kunna arbeta självständigt, men gilla att jobba tillsammans med andra. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersträvar jämställdhet och mångfald.

Anställning

Anställningen är tillsvidare med tillträde snarast efter överenskommelse. Tjänsten är placerad i Lund men verksamhetsområdet är hela Skåne.

Sista ansökningsdag den 12 september 2018.

Övrigt

Tillsvidare/heltid/fast månadslön/

Ansökan

Ansökan med meritförteckning (CV) vill vi ha senast 12 september 2018 med e-post, till jobb@kfsk.se. Sänd helst inte med bilagor (betyg m.m.) i detta skede. Dessa handlingar kan vi senare komma att begära in.

Publicerad:

Sidansvarig

Jari Ylitolva Henriksson

Skriv en kommentar