Kommunförbundet Skåne söker ekonom

Avdelningen Ekonomi och upphandling, som leds av ekonomichefen och består av tre ekonomer och fyra upphandlare, söker en ekonom som i huvudsak ska jobba med ekonomin kopplat till externt finansierade projekt/samverkansavtal som bedrivs av Kommunförbundet Skåne. En stor del av Kommunförbundet Skånes arbete bedrivs just i projektform eller via samverkansavtal med de skånska kommunerna och andra aktörer.

Kommunförbundet Skåne är de 33 skånska kommunernas intresseorganisation. Vi arbetar på uppdrag av kommunerna med intressebevakning, samverkan och utveckling av kommunernas verksamhet. Vi utgår från kontoret i centrala Lund men har hela Skåne som verksamhetsområde.

Arbetsuppgifter

  • Stödja avdelningschefer och projektledare med budget, prognoser och rapportering samt regelbundet följa upp ekonomin på såväl avdelnings- som projektnivå
  • Delta i arbetet med projektutveckling och ansökningar, särskilt med hänsyn till budget och administration
  • Planera, koordinera, granska och rapportera de ekonomiska aspekterna i projekt där Kommunförbundet Skåne deltar
  • Bistå vid utformning och implementering av interna processer och rutiner för Kommunförbundets Skånes ekonomistyrning

Utöver ovan nämnda arbetsuppgifter ska du vara behjälplig med avdelningens i övrigt förekommande arbetsuppgifter och vara ett stöd för våra verksamheter.

Kvalifikationer

Vi utgår ifrån att du har relevant högskolexamen. Har du erfarenhet av att jobba som ekonom i offentlig verksamhet och då framför allt med ekonomistyrning i externt finansierade projekt är detta meriterande.

Du ska vara en strukturerad, noggrann och serviceinriktad person. Du ska förstå vikten av att hålla deadlines.

Vi utgår från att du behärskar Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i ekonomisystem.

Goda kunskaper i tal och skrift är också meriterande.

Anställning

Anställningen är tillsvidare, heltid med tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är placerad i Lund men verksamhetsområdet är hela Skåne.

Sista ansökningsdag den 19 september 2018.

Övrigt

Tillsvidare/heltid/fast månadslön/

Ansökan

Ansökan med meritförteckning (CV) vill vi ha senast 19 september 2018 med e-post, till jobb@kfsk.se. Sänd helst inte med bilagor (betyg m.m.) i detta skede. Dessa handlingar kan vi senare komma att begära in.

Publicerad:

Sidansvarig

Jari Ylitolva Henriksson

Skriv en kommentar