Nyheter

Kartor över Sveriges och Europas fordonsgasmackar

Vill du veta vart närmsta fordonsgasmack ligger eller ska du ut och resa i Europa med gasbil? Här kan du hitta kartor över Sveriges och Europas tankstationer för fordonsgas.

Publicerad: 12 april, 2018Sidansvarig: Matilda Hjalmar

Läs mer

Biogas Syd remissvar på Skånes Klimat- och Energistrategi

Klimatsamverkan Skåne, som består av Länsstyrelsen Skåne, Region Skåne och Kommunförbundet Skåne, har under 2017 tagit fram ett förslag på en ny klimat- och energistrategi för länet. Strategin innehåller utkast till nya regionala mål och åtgärder för klimat och- och energiarbetet i Skåne, och förslaget har precis varit uppe på bred remiss.

Publicerad: 6 april, 2018Sidansvarig: Matilda Hjalmar

Läs mer

Nytt stöd ska rädda biogasen

Energiminister Ibrahim Baylan (S) säger i en intervju att han ser ett produktionsstöd som en del av lösningen för den svenska biogasen. Vidare säger han att biogas fortfarande är av hög prioritet som en del av fordonsparkens drivmedel och att man även ser goda möjligheter inom industri och sjöfart och att regeringen arbetar för att finna en lösning.

Publicerad: 3 april, 2018Sidansvarig: Sabine Täuber

Läs mer

Utlysning för ”Systeminriktade analyser för hållbara förnybara drivmedel”

Inom samverkansprogrammet "Förnybara drivmedel och system" har en ny utlysning öppnats för finansiering av projekt inom området "Systeminriktade analyser för hållbara förnybara drivmedel". Programmet är ett samarbete mellan Energimyndigheten och Svenskt kunskapscentrum för förnybara drivmedel (f3).

Publicerad: 20 mars, 2018Sidansvarig: Sabine Täuber

Läs mer