HEMSIDA UNDER UPPBYGGNAD

Skåne i Europa och Europa i Skåne

Nyheter

Månadens EU-projekt: BOSS

Under 2015 ökade mottagandet av ensamkommande barn (EKB) kraftigt och de skånska kommunerna kämpade framförallt med att klara av sitt uppdrag att erbjuda de nyanlända barnen boendeplatser och utbildning med kvalitet. Kommunförbundet Skåne, Region Skåne

Succé med Erasmus+ belystes i Ystad

Europa Direkt Sydöstra Skåne bjöd i förra veckan in till en eftermiddag med fokus på succé med Erasmusprogrammet. Två handläggare från Utbildnings- och högskolerådet (UHR) i Stockholm var på plats för att informera om de möjligheter som Erasmus+ erbjuder utbildningssektorn.

Vinn årets European Public Communication Award!

European Public Communication Award kommer att delas ut till en innovativ kommunikationskampanj inom offentlig sektor under EuroPCom konferensen den 9-10 november. Vinnaren kommer även vara inbjuden talare på konferensen.

Urban Innovative Actions – nytt EU-program på vår hemsida

Till följd av ombyggnationen av vår hemsida och önskemål från kommunerna finns nu även EU-programmet Urban Innovative Actions (UIA) bland EU:s fonder och program på vår hemsida. För er som är nyfikna på vad programmet har att erbjuda kommer här en kort introduktion till UIA.

Fler nyheter