Skånes Energiting

Skånes Energiting

Publicerad:

Dela nyhet:

Skånes Energiting är en årlig konferens för yrkesverksamma inom energiområdet. Välkomna på årets konferens, med temat "Energiomställningen - möjligheter och utmaningar för Skåne".

Fler nyheter

Välkommen till Energikontoret Skåne
Energikontoret Skåne är en driven energiaktör i Skåne. Vi arbetar för energieffektivisering och en ökad andel förnybar energi. Våra experter driver projekt och verksamheter för den regionala, nationella och internationella energiomställningen och för långsiktig samhällsutveckling.

Nyheter

Solceller ökade med 75 procent i Skåne

Solceller blir allt mer populärt och antalet anläggningar ökar i alla Skånes kommuner. De nya solcellerna som installerades i Skåne under 2016 producerar el som räcker till 4 200 familjer under ett år. Det visar en undersökning som Solar Region Skåne och Energikontoret Sydost genomfört.

Skånes Energiting

Skånes Energiting är en årlig konferens för yrkesverksamma inom energiområdet. Välkomna på årets konferens, med temat "Energiomställningen - möjligheter och utmaningar för Skåne".

Nominera till solenergi- och vindkraftspris

Har du byggt Skånes bästa solcells- eller solvärmeanläggning? Eller känner du någon som arbetat med kunskapsutbyte mellan aktörer inom vindkraftsområdet? Nominera dina kandidater till Skåne Solar Award och Skånes vindkraftspris, senast den 16 mars.

Halvdagsseminarium om vindkraft 19 april!

Under förmiddagen onsdagen 19 april bjuder Skånes vindkraftsakademi in tjänstemän, politiker och övriga intresserade till ett kostnadsfritt seminarium under rubriken Vindkraften - möjligheter och utmaningar för Skånes kommuner.

Testpersoner sökes!

Energikontoret Skåne är partner i ett europeiskt Erasmus+-projekt som håller på att utveckla ett webbaserat utbildningsmaterial i klimatkunskap, Climate Literacy. Målet är att höja nivån på klimatkunskapen hos medborgarna i deltagande länder via moderna pedagogiska metoder och riktar sig till gymnasie- och vuxenelever. Nu söker vi testpersoner för utbildningsmaterialet.

Optimeringsnätverk för kommunala lokaler och fastigheter

Att involvera den egna driftpersonalen i organisationens effektiviseringsarbete är A och O för ett lyckat resultat. Därför startar vi nu ett optimeringsnätverk för energi-/driftansvariga på kommunala lokaler och fastigheter där den egna driftpersonalen i organisationen involveras i driftoptimeringen i form av en heldagsutbildning.

Välkommen på Skånes Energiting 2017!

Välkommen på Skånes Energiting 2017 – Skånes största mötesplats för energifrågor! För elfte året i rad arrangeras Energikontoret Skånes största årliga event – Skånes Energiting. På programmet i år medverkar bland annat Robert Andrén, departementsråd och

Fler nyheter