Praktikplats inom kommunikation HT 2017

Hos oss kommer du att vara med i det dagliga arbetet på en liten kommunikationsavdelning, bestående av tre kommunikatörer, med ett brett verksamhetsområde. Som praktikant kommer du att få möjlighet att se hur rollen som kommunikatör i offentlig verksamhet kan se ut.

Kommunförbundet Skåne är de skånska kommunernas intresseorganisation. Vi arbetar på uppdrag av Skånes 33 kommuner med intressebevakning, samverkan och utveckling av kommunernas verksamhet. Vi har vårt kontor i centrala Lund, ca 5 min från Lund C.

Som praktikant hos oss kommer du även att få hjälpa oss med att på egen hand granska, utvärdera och skriva kommunikationsplaner för olika projekt och verksamheter.

Vi fungerar till stor del som ett stöd i avdelningarnas kommunikationsarbete. Vanliga uppgifter är att publicera eller hjälpa till att publicera content på vår hemsida. Layout, grafisk formgivning och korrekturläsning av till exempel rapporter, broschyrer och roll-ups. Dokumentation av olika konferenser i form av bilder och kortare referat på vår hemsida, samt filmproduktion, är också vanligt.
Mer?
Vi vill att du ska känna att du får ut så mycket som möjligt av din praktik hos oss. Därför ser vi gärna att du fördjupar dig på ett speciellt område som du är intresserad av. Berätta för oss vad du är intresserad av!
Förkunskaper
Vi förväntar oss att du är självgående i Office, InDesign och Acrobat. Det är ett plus om du även är en fena i Illustrator och Photoshop. Kunskaper inom foto och film, både produktion och efterarbete, är meriterande. Vi kommer att förse dig med en dator med Office och hela Adobe CC.

Du kan grunderna i webbpublicering och har lätt för att lära dig. Vår hemsida är byggd i WordPress så det är meriterande om du har erfarenhet av detta verktyg.
Ansökan
Skicka din ansökan till magnus.gustafsson@kfsk.se. Märk din ansökan med ”Praktik”. Hur din ansökan ser ut är helt upp till dig, var gärna kreativ. Det viktigaste är att vi får reda på vad du kan och vill göra samt vilken tidsperiod du vill göra din praktik.

Publicerad:

Sidansvarig

Magnus Gustafsson

Skriv en kommentar