Erbjudande om praktik EU

Kommunförbundet Skånes kontor i Lund söker till höstterminen 2017 en praktikant inom ramen för vår EU-relaterade verksamhet. Praktikplatsen riktar sig till studenter på universitets- eller högskolenivå med inriktning mot EU i någon form, exempelvis statsvetenskap och samhällsvetenskap etc.

Kommunförbundet Skånes uppdrag fullgör vi genom att samordna och samverka, bygga nätverk och inspirera. För att våra medlemmar ska kunna utnyttja sin gemensamma styrka, bland annat genom att lära av varandra och av andra. Det svenska medlemskapet i EU och Skånes unika läge som gränsregion innebär stora möjligheter för kommunerna. En viktig uppgift för Kommunförbundet Skåne är därför att bevaka kommunernas intressen i EU och att vara en resurs i det internationella arbetet.

Sedan 1 mars 2013 har Kommunförbundet Skåne även ett Representationskontor i Bryssel.

Som praktikant hos oss kommer du att delta i det dagliga arbetet och bistå oss i arbetet med informationsspridning, planering, arrangemang av möten, kontakter i Bryssel m.m.  Det är bra om du även har med dig en uppgift från din utbildning exempelvis i form av ett examensarbete, detta är dock inget krav. Som person bör du vara utåtriktad, driftig och klara av att arbeta självständigt.

Skicka din intresseanmälan till johanna.haward@kfsk.se

Vi tillämpar löpande ansökning och välkomnar ansökningar fram tills den 20 mars 2017. Vid frågor tveka inte att kontakta oss.

Kommunförbundet Skåne

Kommunförbundet Skåne är de 33 skånska kommunernas intresseorganisation. Vårt uppdrag kan sammanfattas i fyra huvudpunkter:

 • Värna och stödja utvecklingen av den kommunala självstyrelsen
 • Bevaka kommunernas intressen inom alla verksamhetsområden
 • Främja samverkan mellan kommunerna
 • Bistå kommunerna i utvecklingen av deras verksamhet.

Publicerad:

Sidansvarig

Johanna Haward

2 kommentarer

 1. Andreas Altermann skriver:

  Och vad är det för ekonomiska villkor som gäller för en praktikant? Vilken tidsram gäller det? Är det tänkt att man är på praktikplatsen heltid, är det så att det om det gäller en kortare tid, finns möjlighet att få hjälp med bostad. SÅ som texten är utformad ovan, väcker den lite intresse, men – fler frågor och orsakar tror jag en hel del merarbete. Gör om den. Svara på mina frågor i texten ovan.. det är rimligen sådant som alla seriösa sökande ställer sig.

  • Hej Andreas!

   Tack för dina frågor och kommentarer. Praktiken sker inom ramen för en utbildning och är därför inte avlönad. Däremot står vi givetvis för eventuella utgifter i form av t ex resor och övernattningar samt arbetsredskap som krävs för att utföra uppdraget. När det gäller praktikplatsens omfattning är grundtanken heltid och under höstterminen, som vi skriver. Däremot lägger vi upp en plan tillsammans med praktikanten vid varje aktuellt tillfälle för att det ska passa med högskolans eller universitetets krav både gällande omfattning och arbetsuppgifter.

   Placeringen är i pendlarknutpunkten Lund och vi har inte möjlighet att erbjuda hjälp med bostad här, däremot står vi som sagt för övernattningar vid eventuella resor till Bryssel.

   Med vänliga hälsningar
   Magnus Gustafsson
   Kommunikationsansvarig
   Kommunförbundet Skåne

Skriv en kommentar